Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: Naar een Natuurrijke tuin

10 september @ 13:00 14:30

Zondag 10 september van 13.00 – 14.30 geeft tuinboekenschrijver en natuurfotograaf Peter Bulsing een lezing over zijn nieuwe boek Naar een natuurrijke tuin.

De meeste tuinliefhebbers worden blij van vogels, egels, kikkers en salamanders in hun tuin. Deze dieren hebben dan wel beschutting en voedsel nodig. Slakken, kevers en vliegen worden vaak minder gewaardeerd en daarom bestreden.

Meer ‘respect’ voor en kennis over deze dieren kan helpen deze cirkel te doorbreken. Want wie die on-aaibare engerds leert kennen zal ze meer gaan waarderen. Zo geldt in de natuur, en ook in een groene tuin, de regel ‘eten en gegeten worden’.

Peter laat zien hoe belangrijk natuurlijke voedselketens zijn. En dat het bestrijden van beesten, insecten om plantschade te voorkomen juist verstoring en uiteindelijk meer schade veroorzaakt. Doordat bijvoorbeeld rupsen en andere knagers hun vijanden gaan missen.

Graag aanmelden via [email protected]

Meer informatie over dit boek dat verwacht wordt in oktober 2023: https://knnvuitgeverij.nl/artikel/naar-een-natuurrijke-tuin.html

Sloterdijkerweg 22
Amsterdam, 1014CB Nederland