Wandelen op de tuinen van Westerpark

Behalve een volkstuinpark zijn we ook een wandelpark. Van 1 maart tot 1 november is het park van zonsopgang tot zonsondergang geopend voor iedereen.

Sinds eind 2021 zijn er twee extra bruggen bijgekomen die de beide volkstuinparken (Nut&Genoegen en Sloterdijkermeer) met elkaar verbinden. Zo is er een enorm wandelgebied ontstaan.

Bij alle ingangen staan plattegronden waarop ook uitgezette wandelingen staan aangegeven. Deze gemarkeerde wandelingen leiden je langs allerlei bijzondere plekken op de parken. Er valt van alles te ontdekken.

De zogenaamde waterwandeling gaat langs de grote en kleine vijvers in de parken. In één van de vijvers staat een ijsvogelburcht.

Volg je de grote rondwandeling dan kom je op tuinpark Sloterdijkermeer onder andere langs een nieuwe paddenpoel en langs de tuin van “de Stenenboer”. Op deze tuin kan je allerlei kunstig gestapelde stenen bewonderen. Je mag er ook zelf iets gaan stapelen.

Op Nut&Genoegen vind je onder andere een stinzentuin en een lupineoever.

Behalve de grote variëteit aan planten, bomen, struiken en beestjes is het ook leuk al die verschillende huisjes te zien. Of ga eens zitten op een bankje en geniet van de stilte.