Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: Wat is Biologisch-Dynamisch tuinieren? 

09/04/2022 @ 15:00 16:30

Lezing over Biologisch-Dynamisch tuinieren. Gegeven door Marjolein Toonen. Zij is een zeer ervaren en gediplomeerd tuinster, actief lid van IVN, bovendien voorzitter van enige Biologisch-Dynamische tuinvereniging van Nederland Sloterland.

De kerngedachte bij deze vorm van landbouw is dat een landbouwbedrijf een organische eenheid is. Dat betekent dat het bedrijf een kringloop vormt. Kunstmest of gangbare bestrijdingsmiddelen worden niet gebruikt. Tuinafval wordt gecomposteerd en als bemesting gebruikt. Tuinbouw, fruitteelt, akkerbouw en veeteelt worden zo mogelijk gecombineerd. 

Verder houdt de BD-landbouw rekening met invloeden vanuit de kosmos. Je zou deze visie holistisch kunnen noemen: land- en tuinbouwers, kwekers en tuiniers gaan een samenspel aan met de processen in de natuur. Ze leggen niets van bovenaf op maar bewegen mee met deze processen en maken er deel van uit. Wil je hier meer over weten? Kan je deze manier van tuinieren ook toepassen in de volkstuin?  Nieuwsgierig, kom dan naar de lezing van Marjolein!

Graag vooraf aanmelden via [email protected]

Er zijn geen kosten aan deze lezing verbonden een vrijwillige bijdrage naar draagkracht voor de Tuinen van Westerpark/IVN wordt op prijs gesteld.

Datum: zaterdag 09 april 13.00 – 14.30

Sloterdijkerweg 22
Amsterdam, 1014 CB Nederland