groene-revolutie-amsterdam

Samen staan we sterk!

De natuur kan niet demonstreren, wij wel! Hoe meer mensen komen, hoe luider ons geluid. 

Trek je groene outfit aan, hang een groene lap voor je raam, kom zaterdag naar de Dam. De tuinders uit het Westerpark verzamelen aankomende zaterdag 12 januari vanaf 12.30 recht voor het paleis op de Dam naar de manifestatie De Groene Revolutie.

Laat zaterdag de bestuurders, raadsleden, de gemeentelijke diensten en ontwikkelende partijen weten, dat wij een echt groene en sociale stad willen en dat de plannen en het beleid daarop aangepast worden. We hopen je zaterdag te zien!

Natuurliefhebbers zijn van nature geen demonstranten. Liever genieten ze van de schoonheid van de natuur, dan dat ze ze zich in lawaaierige grote groepen begeven. De nood is hoog. Onze bijzondere natuur en een gezonde leefomgeving, moeten worden beschermd. Daarom vragen we je, kom in beweging!

Hoera: 12 februari start een manifestatie om groene bewoners te verbinden en samen in actie te komen voor de stadsnatuur van Amsterdam. Talloze organisaties en Amsterdammers maken zich zorgen over het groenbeleid van de gemeente. De natuur kan niet demonstreren, wij wel! Trek je groenste kleren aan en kom naar de manifestatie.

Wij, bewoners van Amsterdam, maken ons zorgen over het snel verdwijnende groen en onze Amsterdamse stadsnatuur. We willen behoud van de tuinparken in de huidige omvang en op de huidige plek; plus het vergroten van de toegankelijkheid waar iedereen welkom is om mee te doen met activiteiten, te wandelen en vertoeven, en waar fietsers te gast zijn.

We vragen nadrukkelijk om de manier waarop dat gebeurt samen met de volkstuinders en buurtbewoners uit te werken. Zodat recht wordt gedaan aan het bijzondere karakter van de veelsoortige volkstuinen. Waarvan steeds meer mensen, planten en dieren genieten in deze stad. Sterker nog: wat een onmisbare plek is voor al het leven in Amsterdam. De natuur kan niet demonstreren, wij wel!

Kom zaterdag 12 februari om 13:00 uur naar de Dam voor de Groene Revolutie Amsterdam. 

Trek je groenste kleren, maak een groene vlag en kom 12 februari naar de manifestatie!

Zie voor meer informatie de website https://groenerevolutieamsterdam.nl