Up-date Cursus Natuurlijk Moestuinieren en meer.


De cursus Natuurlijk Moestuinieren start op 27 februari met de 1e groep van 12 mensen. Deze 1e groep heeft een aparte mail ontvangen. Een zeer groot aantal staat op de reservelijst.

Het zou geweldig zijn wanneer we nog meer groepen kunnen starten in het voorjaar van 2022. Hiervoor zoeken we nog mensen die het leuk vinden om (gast)les te geven. In deze cursus gaat het niet om een maximale moestuinproductie. We delen kennis en wisselen ervaring uit over: Tuinieren met de natuur mee.  De onderwerpen zijn:

  1. Wat is natuurlijk tuinieren?  – Bodem – gezonde aarde
  2. Teelttechnieken + Zaaien – Wisselteelt, permacultuur
  3. Strijden of sturen? Bodemdiertjes – ziektes
  4. Onderhoud van de natuurlijke tuin 
  5. Oogsten – koken uit de tuin

Mocht je iemand kennen die het leuk vindt om (een) les te geven, laat het ons svp weten. We werken op vrijwillige basis. 

Graag nog jullie aandacht voor de volgende 5 punten:

  1. Woon je in Amsterdam West – en heb je nog niet gestemd voor West Begroot. Dan is dit ons stemadvies: Stem
  2. Aanrader – de tentoonstelling – De Botanische Revolutie in het Centraal Museum te Utrecht t/m 09 januari 2022 – Zie hier
  3. Wil je klein beginnen met composteren – Zie hier 
  4. Koop geen potgrond (ivm de schadelijke impact agv turf en te veel mest). Tuinaarde met wat zand en compost werkt prima. Een informatief blog, over hoe je zelf in bijvoorbeeld een zak goede bladaarde maakt – Zie hier
  5. Op de IVN natuuracademie staan veel online gratis trainingen voor leden zie hier

Begin januari sturen we een nieuwe up-date. Voor nu blijf bewegen in de natuur, blijf gezond en maak vooral mooie natuur plannen voor 2022!