Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop Natuurlijke Oevers

Recurring Event bekijk alles

10 september @ 08:00 17:00

Op vrijwillige basis dragen veel tuinders bij aan het verbeteren van de biodiversiteit in Amsterdam. Door verstandige keuzes te maken, gebruik bijvoorbeeld geen potgrond maar tuinaarde met compost. Gebruik geen leidingwater voor de tuin. Laat eens een paar brandnetels staan. Maai en snoei terughoudend. Hiermee kan je een groot verschil maken. Verhoging van de natuurwaarde in de tuinparken is iets waar we met een steeds grotere groep, graag mee bezig zijn. Zo hebben we, een werkgroep die zich bezig houdt met de waterkwaliteit en de natuurlijke oevers. Deze zomer organiseren we twee workshops, over dit onderwerp.

De eerste bijeenkomst is op zaterdag 09 juli. Deze middag leren we, bijvoorbeeld wat is een goede natuurlijke oever? Wat is een plasdraszone of wat is een wadi? We gaan een paar voorbeelden bekijken. Als er nog tijd over is, maken we een plan van aanpak voor de aanleg van een natuurlijke oever. De tweede bijeenkomst op zaterdag 10 september zal bestaan uit het realiseren van een een stukje plasdraszone in de stinzentuin. We krijgen praktische tips. Aquatisch ecoloog en watersysteemdeskundige Kirsten Vendrig gaat de workshop geven.

De workshops zijn gratis, er is plaats voor maximaal 10 personen. Wanneer je, je opgeeft voor de workshop wordt er verwacht dat je er beide dagen aanwezig bent. En dat je, je actief inzet om de opgedane kennis en schoonheid, van de natuurlijke oever te delen. Aspirantleden, buurtbewoners zijn ook van harte welkom. Wil je meer informatie over deze workshops, neem contact op met Iris Poels 06-41255361

Aanmelden voor 1 juli via [email protected]

Dit project wordt (mede) mogelijk gemaakt door het Betrekken bij Groen Fonds van de Provincie Noord-Holland

Afbeelding bron