Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kwekerij Groen Genoegen weer open

19/08/2023 @ 10:00 13:00

Kwekerij Groen Genoegen weer open!

Op 19 augustus staan we vanaf 11 uur met een kraam bij de feesttent op het grote veld van Nut&Genoegen.

Daarna vanaf 27 augustus een aantal zondagen bij de kas van 10-13 uur, tot zolang de voorraad sterkt en het weer goed is!

kwekerij groen genoegen

Groen Genoegen

De kwekerij van Nut en Genoegen, verkoopt in het seizoen planten. Het aanbod bestaat voor het overgrote deel uit vlinder- en bijenplanten.De planten worden in de kas door vrijwilligers uit zaad en van stekken opgekweekt.Het aanbod heeft een grote verscheidenheid en varieert wekelijks. Bij het opkweken van de planten worden geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. Met de opbrengst van de verkoop wordt onder andere de vlindertuin onderhouden, de kas opgeknapt en kunnen nieuwe projecten op Nut & Genoegen worden opgezet.

Planten kopen op de Plantenmarkt Gedurende het tuinseizoen worden planten van Groen Genoegen verkocht. Ook buurtbewoners en bezoekers zijn van harte welkom.

Wees welkom!

Er staan mooie nieuwe soorten klaar die mooi geworteld zijn en met een beetje meer zon dit jaar nog zullen bloeien. De kwekerij wordt door tuinder Marian van den Berg met hulp van vrijwilligers gerund. Zij doet dit met enorm veel inzet en op vrijwillige basis. Let op deze unieke kwekerij is alleen op zondagochtend open. 

TIP: In het najaar wordt in de kas een stekcursus gegeven. Wie hier belangstelling voor heeft kan mailen: [email protected]