Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Kroosharkzondagen

Kroosharkzondagen

Op zondag 10 juli en op zondag 7 augustus is het weer kroosharkzondag. Omwonenden, moestuinders, wandelaars zijn van harte welkom om mee te helpen om de tuinparken mooi en gezond te houden.

Natuurlijk is het voor tuinders, elke dag een kroosharkdag. Je moet de sloot grenzend aan je tuin, altijd vrij van kroos en kroosvaren houden. Kroos is een teken van te veel voedsel in de sloot, kroos harken haalt dat te veel aan voedsel er uit en verbetert de waterkwaliteit. Water is de levensader van de tuincomplexen.

Wat gaat er gebeuren?

Tussen 13.00 en 15.00 gaan we allemaal kroosharken. Dat kun je doen met een grashark, of een schepnet of een keukenzeef op een stok. Voor niet-tuinders is er materiaal om te harken verkrijgbaar bij de hoofdingang – bij Sloterdijkermeer.

Krooshark Sloterdijkermeer’ op YouTube Jaap Vinkesloot heeft een kort filmpje gemaakt van een demonstratie kroosharken.

Prijzen winnen

Goed gedrag wordt beloond. Een volle bak kroos bij de ingang levert een muntje op voor een consumptie in de kantine van Sloterdijkermeer. Die is open vanaf 15.00 uur voor een lekker drankje of een heerlijk hapje. Gooi je het kroos op je eigen tuin? Dan willen we een fotoreportage van je in ruil voor een munt. De tuinders van Nut en Genoegen kunnen uiteraard ook meedoen! Wie het meeste kroos ophaalt kan bovendien een “shared plate borrelhap” winnen.

Vooraf aanmelden voor de kroosharkdagen is niet nodig.