Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dauwtrappen op Hemelvaartdag

26 mei @ 08:30 10:00

dauwtrappen

Een wandeling langs “hemelse en heidense” bomen, struiken en planten.

Er bestaat een wonderbaarlijke wereld van planten, die in verband staan met heksen en heiligen, Jezus en Maria, duivels en pastoors met rookpannen Verhalen over geloof, bijgeloof en de praktijk van de middeleeuwse geneeskunst. Afgezien van hun nuttige gaven hebben planten altijd tot de verbeelding van mensen gesproken.

Soms door de kleur, geur, of vorm van bloem of blad of een geheimzinnig geritsel in de wind. Dit werd tot uitdrukking gebracht in een grappige naam of legende. Zo ontstonden volksnamen als: monnikskop, papekralen, hallelujakruid, heregodsnageltjes, februarigekje, en naakt begijntje voor resp. paardenbloem, blauwe druifjes, klaverzuring, sedum acre, sneeuwklokje en herfsttijloos!

Legenden zijn er te kust en te keur.

Wij gaan eens kijken wat er zoal leeft in de Tuinen van Westerpark!

Verzamelen bij de hoofdingang van Tuinpark Sloterdijkermeer.

Vooraf aanmelden is niet nodig.

Wel zijn we nog op zoek naar tuinders die in hun tuin een plant/boom/struik hebben met een hemelse, heilige of heidense naam die we die ochtend mogen laten zien. Je hoeft zelf die ochtend niet op je tuin te zijn maar het wel goed vinden dat wij kijken naar bijvoorbeeld jouw Sint Janskruid of Judaspenning.

Mocht je dat willen, laat het ons voor 23 mei weten, dan kunnen wij je tuin opnemen in onze wandelroute. Graag per mail naar [email protected]